- °C
yahoo.weather.com yahoo.weather.com yahoo.weather.com
Véget kell vetni az intézmények közötti „kannibalizmusnak” a vállalkozó orvosok alkalmazása és elcsábítása terén.
Csak úgy hullanak az egészségügyre a tízmilliárdok, legalábbis a hírekben. Rendhagyó interjú Sinkó Eszterrel, a Magyar Egészségügyi Menedzsment Társaság alelnökével.
Alapvető változásokat hoznak a hazai piacon is az uniós rendeletek, ám egyelőre nagy a bizonytalanság.
A kórházaknak sokkal nagyobb bevételük származik kutatásból és innovációból, mint oktatásból és egészségügyi ellátásból — ad magyarázatot Merkely Béla arra, miért is tűzte ki célul, hogy az oktatást egyre inkább az egészségipari innováció felé fordítsa. A Semmelweis Egyetem rektora innováció alatt a gyógyításban valóban használható fejlesztéseket ért, olyat, mint például az éren keresztül végrehajtott szívműtét, amit ma már altatás nélkül is elvégeznek.
Még mindig nem sikerült rendezni az uniós forrásból meghirdetett praxisközösségek támogatását.
Az ÁSZ azt is megállapította, hogy a korrupció elleni védettség egyik kórházban sem volt biztosított az ellenőrzött időszakban.
Az idén április közepétől augusztus végéig tartó szállításokkal véget ért az ápolási eszközbeszerzés második üteme.
Az államtitkár keddi keltezésű levelében azt írta, 2018-ra havi 520 ezer forinttal emelkedett a háziorvosok rezsitámogatása.
  Vissza a hírekhez!
 0 |  1 |  2 
Partnereink (linkcsere)
 
 
2009. nyarán alakította meg a Magyar Kórházak és Rendelő- intézetek Szövetségét a Magyar Önkormányzatok Szövetsége és több - az egészségügyben és az egészségügyért dolgozó - magán- személy. Az alapítók megelégel- ték, hogy az addig működő szer- vezetek az egészségügyben dol- gozók és betegeik érdekeinek kép- viselete helyett megszorító intéz- kedések végrehajtásához asz- szisztáltak, felhatalmazás nélkül tárgyaltak a források elvonásáról a szociál-liberális kormányzattal, illetőleg az egészségügyi intéz- mények működőképességét már- már ellehetetlenítő forrás elvonást még elő is segítették.
Levelezési cím:
1192 Budapest,
Kapisztrán utca 5./1.

E-mail címek:
titkarsag@egeszsegugyert.hu
info@egeszsegugyert.hu
balatonpeter@egeszsegugyert.hu
pusztaidezso@egeszsegugyert.hu
 
 

Feliratkozás a hírlevélre

 
Név:*
E-mail:*
Figyelmesen elolvastam és elfogadom
az Adatvédelmi tájékoztatót!
Elfogad:* igen
„a hírlevél feliratkozással hozzájárul, hogy az egeszsegugyert.hu weboldal a felhasználó adatait (név és e-mail cím) a fenti célból kezelje”.
* Kötelező kitölteni
 
© 2009 egeszsegugyert.hu Minden jog fenntartva.  
Kórházkereső | Impresszum | Admin | A Szövetséggel kapcsolatos korábbi hírek, események
  Készítette: szotsbence.hu